Hozzávalók:
Tésztához: 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 5 - 6 db alma, 4 csomag vaníliás pudingpor, 9 dl tej, ízlés szerint lehet még 1 - 2 kávéskanál citromlé.
Csokoládémázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.
Elkészítése:
Legelőször 3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral.
Belekeverjük a 3 tojássárgáját, a csokis pudingport és 1 kávéskanál sütőport is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon körülbelül 5 - 6 percig sütjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is, csak a csokis puding helyett a vaníliásat használjuk, utána hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, ezt követően belekeverjük a reszelt citromhéjat, esetleg még 1 kávéskanál citromlevet is.
Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
A 4 csomag pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett.
Miután minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét és a pudingot, ezt követően még egy kicsit robotgéppel habosítjuk.
Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, utána a sárga lapot, végül a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Tésztához: 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 5 - 6 db alma, 4 csomag vaníliás pudingpor, 9 dl tej, ízlés szerint lehet még 1 - 2 kávéskanál citromlé.
Csokoládémázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.
Elkészítése:
Legelőször 3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral.
Belekeverjük a 3 tojássárgáját, a csokis pudingport és 1 kávéskanál sütőport is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon körülbelül 5 - 6 percig sütjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is, csak a csokis puding helyett a vaníliásat használjuk, utána hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, ezt követően belekeverjük a reszelt citromhéjat, esetleg még 1 kávéskanál citromlevet is.
Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
A 4 csomag pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett.
Miután minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét és a pudingot, ezt követően még egy kicsit robotgéppel habosítjuk.
Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, utána a sárga lapot, végül a tetejét csokimázzal vonjuk be.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése