Zöld muffin recept

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Zöld muffin, karácsonyi sütemény, fenyőfa alakú, mandula aromás tésztával, csokoládé lapokkal, esetleg marcipán ízű cukormázzal a tetején.
Zöld muffin karácsonyra
Hozzávalók:
1 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 1 evőkanál olaj, 2 teáskanál zöld mandula aroma, 1 csomag sütőpor, 30 dkg liszt.


Elkészítése:
A tojást a cukorral valamint a vaníliával habosra keverjük, majd belekeverjük a tejet, az olajat és az aromát.
A sütőport belekeverjük a lisztbe, ezt követően a tojásos masszához adjuk.
Formába töltögetjük a masszát, utána az előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tetejére tehetünk marcipán ízű cukormázat.



Megjegyzés:
A karácsonyi változatban karácsonyi csokidíszekkel díszíthetjük.
Nekem 2 adagnyi lett belőle, az egyik a fenyőfa alakú sütőformában, a másik a hagyományos muffin sütőben készült.


zöld muffin
Zöld muffin


karácsonyfa alakú süteményekhez sütőforma
karácsonyfa alakú sütikhez sütőforma

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel