Hamis Tátra torta recept

2012. jan. 14. | 6 megjegyzés | Címkék: , ,
Hamis Tátra torta recept, egy karácsonyi sütemény, ami hópehely cukorral és macis transzferfóliával van díszítve.
Hamis Tátra torta
Hozzávalók:
Tésztához: 2 csomag 4 lapos piskóta, ( lehet egyforma sárga, vagy amiben 2 kakaós és 2 sárga lap van ).
Krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg olvasztott csokoládé, 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 csomag vanília.
Tetejére: hópehely cukor, 20 dkg olvasztott csokoládé, transzferfólia.


Elkészítése:
A krém elkészítéséhez a vajat alaposan kihabosítjuk, és az olvasztott, kicsit lehűtött csokoládét hozzákeverjük. Egy tálba beletesszük a tojásokat, a tojássárgákat, a porcukrot és a vaníliát, majd állandó keverés mellett gőz fölött jól felmelegítjük.
Ezután levesszük a gőzről, folyamatos habosítás mellett kihűtjük. Ezt a habot óvatosan beleforgatjuk a csokis vajba.
Kicsit változtattam az összeállításon, hogy az oldalára rá tudjam helyezni a macis transzferfóliát, valamint a tetejére a hópihecukrot.
5 lapot egyenként egymásra helyezve megkenünk vékonyan krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is lekenjük. Egy másik lapot, ami majd az alja lesz, szintén megkenünk egy leheletnyi krémmel.
Miután hosszában, átlósan elvágtuk az öt emeletes tortalapokat, ráhelyezzük az így kapott 2 db háromszög alakú tortarudat az előbb elkészített aljára. A háromszög mindkét oldalát ugyancsak megkenjük a krémmel, ezt követően rátesszük a még megmaradt két lapot.
Nem ért fel teljesen a csúcsáig, ezért levágtam a piramisból, így lelaposítottam a tetejét.
A csokoládét megolvasztjuk, bekenjük vele a süti mindkét oldalát, rásimítjuk a méretre vágott fóliát, ezután a tetejét is lekenjük a maradék csokival, megszórjuk a hópihecukorral. Hűtőben alaposan lehűtjük, majd lehúzzuk róla a fóliát.



Megjegyzés:
Már régen szerettem volna megsütni ezt a sütit. A karácsonyi sürgés-forgás közepette már nem volt időm még egy piskótát sütni, ezért most kivételesen készen vett piskótalapokat használtam fel, mert mindenáron ki akartam próbálni a karácsonyi transzferfóliát.
A maradék kis képeket a Hamis mézes pogácsákra használtam el.
A piramis összeállítását és a képeket is ezen az oldalon találtam, Eszter Cake - Csokoládés piramis.


csokoládé krémmel megkenjük a lapokat
csokoládé krémmel megkenjük a lapokat


elvágjuk hosszában, átlósan tésztákat
elvágjuk hosszában, átlósan


ráhelyezzük az aljára a csokoládé krémmel megkent tésztákat
ráhelyezzük az aljára


kész a háromszög tészta
kész a háromszög


macis transzferfólia
macis transzferfólia


hópehely cukor
hópehely cukor

6 megjegyzés:

Roza írta...

Nem gondoltam volna, hogy így készül a piramis:))
De nagyon jó!:)
Ilyen transzferfóliát hol lehet kapni?

Angéla írta...

Én sem tudtam, hogy hogyan kell elkészíteni míg rá nem leltem Eszternél.
A fóliát a lányom vásárolta az Ázsia Bt-ben, Budapesten, Vámház krt. 5., http://www.azsiabt.hu/ .
Az oldalon nem találtam a fóliákról semmit, csak más sütis oldalakról tudom én is, hogy ott lehet kapni, ezért a lányomra bíztam, hogy milyet vesz.

Vali írta...

Gyerekkoromban ez volt az egyik kedvencem.

Zsóka írta...

Drága Angéla!Bocsáss meg egy tudatlan csodálódnak,de mi a jó csuda az a fólia(transfer)?
Ha oda nem írod,én a sütit néztem,nem a macikat,"akik" cukik!

Angéla írta...

Szia!
Én is csak nem rég ismertem meg. A legelsőt itt vettem Nyíregyházán egy cukrászati boltban. Ott mondták, hogy ez egy vastagabb műanyag fólia, aminek az egyik oldalán ehető minta van.Ezzel a felével kell rátenni a díszítendő sütire, vagy bonbonra, amit előzőleg lekenünk csokoládéval, és rögtön rásimítjuk.Lehűlés után kell levenni róla, és így ott marad a minta. Utána néztem a FOOD Pack oldalán is, ott rengeteg féle fólia van. Valamelyik bonbonos honlapon is láttam már ilyet használni.Nekem is nagyon megtetszett, amikor csak lehet, használni fogom.

Vica in cucina írta...

sei troppo brava!!!!!

Megjegyzés küldése

Fel