Almás zserbó recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tészta: 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, csipetnyi só, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 1 evőkanál liszt.
Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár.
Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.


Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben a porcukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk és egy órán át pihentetjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, utána ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel.
Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel