Kókuszpudingos muffin recept

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kókuszpudingos muffin, vanília pudingos kókuszreszelékes töltelékkel, fehér csokoládéval, kókuszreszelékkel és csoki lapkákkal lefedve.
Kókuszpudingos muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Töltelék: 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál kókuszreszelék.
Tetejére: 1 tábla fehér csokoládé, körülbelül fél dl tejszín, kókuszreszelék, csokidíszek, vagy csokireszelék, esetleg színes tortadara.


Elkészítése:
A formát kibélelem a muffin papírokkal, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A pudingot a tejjel, a cukorral összekeverem, állandó keverés mellett sűrűre főzöm, majd belekeverem a kókuszreszeléket, és teljesen kihűtöm. A puha margarint habosra keverem a porcukorral, majd egyenként belekeverem a tojásokat is. A lisztet összekeverem a sütőporral és a vaníliás cukorral. Ezután óvatosan belekeverem a vajas-tojásos masszába. Egy-egy kanállal teszek a formába a masszából, majd a pudingból, végül a maradék masszát ráhalmozom. Tűpróbáig sütöm, kb. 20 percig. A formában hagyom kicsit meghűlni. Közben gőz fölött felolvasztom a csokoládét, amibe belekeverem a tejszínt is. Minden muffint belemártok a csokiba, majd a kókuszreszelékbe, vagy ami éppen van otthon. Ha a kókusz tetejére csokidíszeket akarok rakni, akkor a díszek hátoldalát kicsit bekenem az olvasztott csokival, mert különben nem ragad a kókuszra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel