Hozzávalók:
6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 cs. csokoládés pudingpor, 2 cs. vaníliás pudingpor.
Krémhez: 6 dl tej, 35 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 cs. epres pudingpor, 1 cs. kakaós pudingpor, 4 ek. kristálycukor.
Elkészítése:
3 tojásfehérjét 11 dkg kristálycukorral (apránként hozzáadva a fehérjéhez) kemény habbá felverünk. Belekeverjük a 3 tojássárgáját, 2 cs. csokoládés pudingport. Közepes tepsiben kisütjük 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd vizes konyharuhára borítva feltekerjük, és kihűtjük. Ugyan így készítjük el a vaníliás pudingporral is a piskótatekercset. A vajat kikeverjük a porcukorral. Az epres pudingport összekeverjük 2 ek. kristálycukorral, majd 3 dl tejjel, sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük. Ugyan így készítjük el a kakaós pudingport is. A kikevert vajat megfelezzük, az egyik felébe az epres pudingot kavarjuk, a másik felébe pedig a kakaósat. A kihűlt kakaós piskótát kitekerjük, megkenjük az epres krémmel, rátesszük a sárga piskótát, erre kerül a kakaós krém. Konyharuha segítségével feltekerjük. A tetejét lekenhetjük csokimázzal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése