Virslis falatkák recept

2009. márc. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Virslis falatkák, lapkasajttal és virslivel töltve, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórva.
Virslis falatkák
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta, kevés liszt, lapkasajt, virsli, 1 tojássárgája, reszelt sajt vagy szezámmag.


Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten kiengedem, lisztezett deszkán körülbelül 30 x 40 cm -es lappá nyújtom. Hosszában 3 felé vágom, majd minden csíkból nagyjából 8 cm széles háromszögeket vágok.
Egy-egy lapkasajtot ketté szelek, mindegyik tésztára hosszába teszek sajtot, utána az aljára a virsli darabokat. A két sarkát ráhajtom a virslire, ezt követően feltekerem, mint egy kiflit.
Közben a sütőt előmelegítem és a tepsit kivajazom.
Minden kifli tetejét megkenek tojássárgával, esetleg megszórom reszelt sajttal vagy pirított szezámmaggal és pirosra sütöm.



Megjegyzés:
Tetszés szerinti nagyságra nyújtható és vágható a tészta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel