Pudingos merülős sütemény ( Anita - féle )

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Pudingos merülős sütemény, kevert, kakaós tésztával, vanília pudingos krémmel, tejfölös cukormázzal leöntve.
Pudingos merülős sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Krémhez: 9 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 5 evőkanál cukor.
Mázhoz: 1 nagy pohár tejföl, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.


Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A cukrot elkeverjük a pudingporral, majd óvatosan belekeverjük a tejet, hogy ne legyen csomós. Sűrűre főzzük, majd hideg vízbe állítva kihűtjük. A 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojássárgájába belekeverjük a tejet és az olajat. A tojásfehérjébe csipetnyi sót teszünk, majd 1 ek. cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a lisztes keverékkel, és a fehérjével, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, közben előmelegítjük a sütőt. A kihűlt pudingot a tészta tetejére kanalazzuk elszórva, majd előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Én tűpróbával szoktam ellenőrizni, mivel mindenkinek más a sütője. A máz hozzávalóit összekeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, néhány percre visszatesszük a sütőbe. Csak akkor fogyasszuk, amikor már teljesen kihűlt, kevés ideig hűtőbe tesszük, különben a puding még folyós lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel