Meggyes csokoládés kuglóf

2012. júl. 30. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Meggyes csokoládés kuglóf recept, kevert tésztás, tetején olvasztott csokoládéval illetve meggyel.
Meggyes csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
Tésztához: 2 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kis pohár tejföl, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg darabolt étcsokoládé.
Töltelék: egy kevés kimagvalt meggy.
Tetejére: torta csokoládé, esetleg fehér csokoládé, meggy.


Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, valamint kivajazunk egy kuglóf formát.
A tojásokat fehéredésig habosítjuk a kristálycukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, a citrom reszelt héját, az olajat, a kakaót, és még az étcsokoládét is szépen, sorban.
Miután jól összeborítottunk mindent mindennel, beleöntjük a tészta felét a kuglóf formába, kirakjuk meggyel, majd a másik felét is belehalmozzuk.
Az előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és 10 perc után rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a tetejét olvasztott csokoládéval, fehér csokoládéval, esetleg még egy kis meggyel is díszítjük.



Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 50-55 perc


Megjegyzés:
Aki szeretné még egy kicsit pikánsabbá tenni, tehet bele reszelt narancshéjat, és mézeskalács fűszerkeveréket is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel