Hozzávalók:
Tésztához: 7 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 dkg szalakálé, 5 evőkanál langyos víz vagy tej, 40 dkg liszt.
Krémhez: 6 evőkanál liszt, 1 vanília, 6 dl tej, 25 dkg vaj, 1 nagy citrom leve és reszelt héja ( vagy másfél citrom ), 40 dkg porcukor, csokireszelék.
Elkészítése:
A vajat a cukorral és az egész tojással habosra keverjük, a szalakálét összekeverjük a langyos vízzel vagy tejjel. A lisztbe belekeverjük a tojásos vajas masszát, majd a feloldott szalakálét. Hűtőben pihentetjük, utána 4 lapot sütünk belőle a rendes gáztepsi hátoldalán.
A lisztet, a vaníliát és a tejet csomómentesre keverjük, ezt követően sűrű péppé főzzük, kihűtjük. Közben a vajat, a citromhéjat és levet, valamint a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pépbe forgatjuk apránként.
A lapokat ezzel a krémmel megkenjük úgy, hogy a 4. lapot is vékonyan bekenjük és végül csokireszelékkel leszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése