Hozzávalók
Tésztához 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 175 gr tejföl, 4 tojássárgája.
Töltelékhez 50 dkg áttört túró, 2 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 20 dkg porcukor, 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 4 tojásfehérje.
Elkészítése
Kezdjük a tésztával, amihez egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal.
Utána beleszórjuk a porcukrot, a sütőport, és a kakaóport, majd jó alaposan összekeverjük.
A közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tejfölt valamint a tojássárgáját.
Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, hűtőben, folpackba csomagolva pihentetjük legalább 30 percet.
A pihentetés alatt elkészítjük a túrós tölteléket.
Az áttört túróba belekeverjük a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a porcukor felét, és a pudingport.
A tojásfehérjéket apránként adagolva a maradék porcukorral kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a túróba.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 22x32 centiméteres tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
A tészta egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, belesimítjuk az aljára, ráöntjük a túrós tölteléket, utána befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
A tetejét megszurkáljuk villával, a sütőbe toljuk, 35 perc alatt megsütjük, majd pedig a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tésztához 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 175 gr tejföl, 4 tojássárgája.
Töltelékhez 50 dkg áttört túró, 2 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 20 dkg porcukor, 1 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 4 tojásfehérje.
Elkészítése
Kezdjük a tésztával, amihez egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal.
Utána beleszórjuk a porcukrot, a sütőport, és a kakaóport, majd jó alaposan összekeverjük.
A közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tejfölt valamint a tojássárgáját.
Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, hűtőben, folpackba csomagolva pihentetjük legalább 30 percet.
A pihentetés alatt elkészítjük a túrós tölteléket.
Az áttört túróba belekeverjük a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a porcukor felét, és a pudingport.
A tojásfehérjéket apránként adagolva a maradék porcukorral kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a túróba.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 22x32 centiméteres tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
A tészta egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, belesimítjuk az aljára, ráöntjük a túrós tölteléket, utána befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
A tetejét megszurkáljuk villával, a sütőbe toljuk, 35 perc alatt megsütjük, majd pedig a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése