Hozzávalók:
Tésztához: 1 db 4 tojásos kakaós kerek tortalap.
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 2 dl tojáslikőr, 2 dl tej, 3 dl Hulala tejszín, 3 fél őszibarack befőtt.
Díszítéshez: csokoládévirág, kekszmorzsa az oldalára.
Elkészítése:
A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot beletesszük a kapcsos tortaformába.
A pudingport összekeverjük a cukorral, a zselatinporral, a tojáslikőrrel valamint a tejjel, vigyázva, hogy nehogy összecsomósodjon. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt és a langyos pudinghoz keverjük. Körülbelül az egyharmadával lekenjük az alsó lapot, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd beterítjük a másik harmaddal, végül rátesszük a másik tortalapot.
A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, ezt követően az oldalára kekszmorzsát szórunk, a tetejét pedig csoki virágokkal díszítjük.
Tésztához: 1 db 4 tojásos kakaós kerek tortalap.
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 2 dl tojáslikőr, 2 dl tej, 3 dl Hulala tejszín, 3 fél őszibarack befőtt.
Díszítéshez: csokoládévirág, kekszmorzsa az oldalára.
Elkészítése:
A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot beletesszük a kapcsos tortaformába.
A pudingport összekeverjük a cukorral, a zselatinporral, a tojáslikőrrel valamint a tejjel, vigyázva, hogy nehogy összecsomósodjon. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt és a langyos pudinghoz keverjük. Körülbelül az egyharmadával lekenjük az alsó lapot, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd beterítjük a másik harmaddal, végül rátesszük a másik tortalapot.
A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, ezt követően az oldalára kekszmorzsát szórunk, a tetejét pedig csoki virágokkal díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése