Tojáslikőrös kakaós torta

2009. máj. 17. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Tojáslikőrös kakaós torta, őszibarackkal töltött krémmel, kekszmorzsával és csokoládé lapkákkal díszítve.
Tojáslikőrös kakaós torta
Hozzávalók:
Tésztához: 1 db 4 tojásos kakaós kerek tortalap.
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 2 dl tojáslikőr, 2 dl tej, 3 dl Hulala tejszín, 3 fél őszibarack befőtt.
Díszítéshez: csokoládévirág, kekszmorzsa az oldalára.


Elkészítése:
A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot beletesszük a kapcsos tortaformába.
A pudingport összekeverjük a cukorral, a zselatinporral, a tojáslikőrrel valamint a tejjel, vigyázva, hogy nehogy összecsomósodjon. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt és a langyos pudinghoz keverjük. Körülbelül az egyharmadával lekenjük az alsó lapot, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd beterítjük a másik harmaddal, végül rátesszük a másik tortalapot.
A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, ezt követően az oldalára kekszmorzsát szórunk, a tetejét pedig csoki virágokkal díszítjük.



egy szelet tojáslikőrös kakaós torta
egy szelet tojáslikőrös kakaós torta

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel