Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 vanília, 2 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor.
Bevonathoz: készen kapható citrommáz.
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, a vaníliával, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk.
A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl a formában, majd kiborítjuk és leöntjük a citrommázzal.
A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Megjegyzés:
A recept már évek óta megvan, így nem tudom, hogy hol találtam, de még csak most sütöttem meg.
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 vanília, 2 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor.
Bevonathoz: készen kapható citrommáz.
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, a vaníliával, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk.
A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl a formában, majd kiborítjuk és leöntjük a citrommázzal.
A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Megjegyzés:
A recept már évek óta megvan, így nem tudom, hogy hol találtam, de még csak most sütöttem meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése