Hozzávalók:
Tésztához: 1 sütőpor, 6 dkg porcukor, 24 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárga.
Töltelék: 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vaníliakivonat, 150 gr tejföl, 15 dkg marcipán, 40 dkg darált mák.
Tetejére: körülbelül 40 dkg marcipán vékonyra nyújtva.
Csokoládémázhoz: 7 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, pár csepp olaj.
Elkészítése:
A sütőporos porcukros lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tejföllel, majd a tojássárgával omlós tésztát gyúrunk belőle.
Fél órára a hűtőbe tesszük egy fóliában, ezalatt összeállítjuk a tölteléket.
Robotgéppel a tojásokat a cukorral habosra verjük, ezt követően beletesszük a citromhéjat, a vaníliát, a tejfölt, a lereszelt marcipánt és a mákot.
A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe téve megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
Miután kivettük rákenjük a mákkrémet és további 20 - 25 percig sütjük.
A csokimázhoz a vajat felolvasztjuk, utána a tűzről levéve beletesszük az apróra tördelt csokoládét és az olajat, kézi habverővel simára keverjük.
A kihűlt tésztára rákenjük a csokimázat és hűtőbe tesszük amíg meg nem dermed a csokibevonat.
Megjegyzés:
Én a tészta tetejére egy vékony marcipán réteget tettem és ezt vontam be a csokimázzal.
Forrás: Mohakonyha - Mákos marcipános sütemény
Tésztához: 1 sütőpor, 6 dkg porcukor, 24 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárga.
Töltelék: 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vaníliakivonat, 150 gr tejföl, 15 dkg marcipán, 40 dkg darált mák.
Tetejére: körülbelül 40 dkg marcipán vékonyra nyújtva.
Csokoládémázhoz: 7 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, pár csepp olaj.
Elkészítése:
A sütőporos porcukros lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tejföllel, majd a tojássárgával omlós tésztát gyúrunk belőle.
Fél órára a hűtőbe tesszük egy fóliában, ezalatt összeállítjuk a tölteléket.
Robotgéppel a tojásokat a cukorral habosra verjük, ezt követően beletesszük a citromhéjat, a vaníliát, a tejfölt, a lereszelt marcipánt és a mákot.
A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe téve megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
Miután kivettük rákenjük a mákkrémet és további 20 - 25 percig sütjük.
A csokimázhoz a vajat felolvasztjuk, utána a tűzről levéve beletesszük az apróra tördelt csokoládét és az olajat, kézi habverővel simára keverjük.
A kihűlt tésztára rákenjük a csokimázat és hűtőbe tesszük amíg meg nem dermed a csokibevonat.
Megjegyzés:
Én a tészta tetejére egy vékony marcipán réteget tettem és ezt vontam be a csokimázzal.
Forrás: Mohakonyha - Mákos marcipános sütemény
1 megjegyzés:
Ismételten szeretném megköszönni Mohakonyhának, hogy kitehettem a receptjét, nagyon finom sütemény.
Megjegyzés küldése