Meggyes Duna hullám

2009. márc. 7. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Meggyes Duna hullám, kevert tésztás sütemény, vanília pudingos krémmel, csokoládés kókuszzsíros mázzal bevonva.
Meggyes Duna hullám
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vanília, 5 tojás, pici só, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 üveg meggybefőtt, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál tej.
Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor, 8 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj.
Mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg kókuszzsír, vagy vaj.


Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, egymás után belekeverjük a tojásokat és a sót. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A meggyet lecsöpögtetjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tészta kétharmadát belesimítjuk. A kakaóport és a tejet a maradék tésztához keverjük. A sötét tésztát rásimítjuk az előzőre, majd elosztjuk rajta a meggyet, finoman belenyomkodjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük, majd teljesen kihűtjük. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd a vajat habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adagoljuk. A kész krémet a kihűlt süteményre kenjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszzsírral együtt még tovább olvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémre kenjük. Villával hullámokat rajzolunk rá.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én epres pudingporral szoktam készíteni, nekem az "jobban megy a meggyhez", esetleg próbáljátok ki így is! :)

Megjegyzés küldése

Fel