Hozzávalók:
Tésztához:
1. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál darált mák.
2. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag kakaós pudingpor.
3. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál darált dió vagy dejó.
Krémhez: 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2 csomag vaníliacukor, 20 dkg porcukor, 1 liter tej, 9 evőkanál búzadara.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 30x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az első lap elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, utána a pudingporral elkevert sütőport, valamint a darált mákot.
Beleöntjük a tepsibe, néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük ugyan így a kakaós lapnak valamint a diós lapnak a tésztáját is, és ezeket szintén megsütjük. Mindhárom lapot teljesen kihűtjük.
A krémhez először a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, valamint sűrűre főzzük a tejbegrízt. Vízfürdőben teljesen kihűtjük, összekeverjük a vajkrémmel.
Elosztjuk háromfelé a krémet, majd megtöltjük a lapokat. Alulra kerül a mákos, rá a kakaós, erre a diós piskóta, a tetejére pedig a maradék krém, amit megszórunk cukrozott kakaóval vagy csokoládéreszelékkel.
Tésztához:
1. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál darált mák.
2. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag kakaós pudingpor.
3. laphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 evőkanál darált dió vagy dejó.
Krémhez: 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2 csomag vaníliacukor, 20 dkg porcukor, 1 liter tej, 9 evőkanál búzadara.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy körülbelül 30x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az első lap elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, utána a pudingporral elkevert sütőport, valamint a darált mákot.
Beleöntjük a tepsibe, néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük ugyan így a kakaós lapnak valamint a diós lapnak a tésztáját is, és ezeket szintén megsütjük. Mindhárom lapot teljesen kihűtjük.
A krémhez először a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, valamint sűrűre főzzük a tejbegrízt. Vízfürdőben teljesen kihűtjük, összekeverjük a vajkrémmel.
Elosztjuk háromfelé a krémet, majd megtöltjük a lapokat. Alulra kerül a mákos, rá a kakaós, erre a diós piskóta, a tetejére pedig a maradék krém, amit megszórunk cukrozott kakaóval vagy csokoládéreszelékkel.
5 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a süti nekem:) Biztosan finom:)
Nekem is!!!!
Még nem ettem, de most jöeht
Nagyon örülök, hogy tetszik Nektek, csak ajánlani tudom, nagyon finom.
Az ötletet / a már sok helyen megjelent receptes könyvekben, újságokban, és itt a neten is/ csíkos szelet adta, de én nem gyúrt tésztával, hanem a jól bevált piskótám receptjéből készítettem. Így nem kell várni, amíg a tészta megpuhul, hanem rögtön fogyasztható
Megjegyzés küldése