Citromos kevert

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
4 tojás, 16 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom héja reszelve, pár csöpp citromlé.


Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal egy tálban alaposan kikeverem.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, majd beleöntöm a tojásos keverékbe, hozzáadom a lisztet a sütőporral, a citrom reszelt héjával és levével.
A tepsit kizsírozom, belisztezem és a tésztát beleöntöm, közepesen meleg sütőben 25 perc alatt kisütöm.
Almás: ugyan így, csak 1 nagy almát lereszelek és 3 ek. fahéjas cukorral együtt belekeverem a tésztába.
Mákos: 1 marék darált cukros mákot és szükség szerint tejet is öntök a tésztába.
Narancsos: 1 narancs reszelt héja, pár csöpp leve, 1 vanília és egy kevés rumaroma is kerül a masszába.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel