Bokacció szelet

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 6 egész tojás, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg darált dió, 6 dkg zsemlemorzsa, 1/2 cs. sütőpor, nápolyi lapok.
Krém: 2 dl erős fekete kávé, 2 dl tej, 4 ek. liszt, 2 tojássárgája, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, zsemlemorzsát, sütőport, és jól összekeverjük. A tepsi alját nápolyi lapokkal kibéleljük, a masszát ráöntjük, és megsütjük. A kávéból, tejből, lisztből, tojássárgákból krémet főzünk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főtt krémmel jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük. Erre pörkölt durvára vágott diót teszünk.

A receptet küldte: Rumino


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel