Csupa csoki muffin

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Csupa csoki muffin, csokoládé tésztával, meggyel töltve, olvasztott csokoládéba mártva, végül reszelt fehér csokoládéval megszórva.
Csupa csoki muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg keserű csokoládé, 12 dkg vaj. 15 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 12 dkg cukor, 1 csomag vanília, 3 tojás, 2 evőkanál tej, magozott meggybefőtt ( esetleg rumaromába áztatva ).
Tetejére: 10 dkg keserű csokoládé, 3 dkg vaj, 3 evőkanál tejszín, 1 csomag vanília, 5 dkg reszelt fehér csokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük a formát kibéleljük. A csokoládét darabokra törjük, a vajjal kis edényben állandó keverés közben vagy vízfürdőben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást elkeverjük a kétféle cukorral, a tejjel, az olvasztott csokival, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük az egészet. A formát kibéleljük a tésztával, teszünk bele egy-egy szem meggyet, majd 180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A tetejéhez a csokoládét darabokra törve edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, a vaníliát. Állandó keverés közben felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk, majd lekenjük vele muffinok tetejét, belemártjuk a reszelt fehér csokoládéba, majd hagyjuk megdermedni.


Megjegyzés:
Én a 24 db-os kicsi muffin formát használtam, de kimaradt egy kevés massza, amiből még 6 db lett a nagyobb formából, így a légkeveréses sütőben egyszerre sütöttem a két adagot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel