Hozzávalók:
Tésztához: 1 csomag ( 4 lapos ) mézes lap, 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 4 dl tej, 4 evőkanál gríz, 25 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tojásfehérje, 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A vajat kikeverjük a porcukorral. A 3 tojásfehérjét kemény habbá felverjük apránként adagolva a kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport, majd előmelegített sütőben fóliával kibélelt tepsiben percek alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 akkora lapot vágunk belőle, amekkora a mézes lap. A grízt összekeverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, és állandó keverés mellett kihűtjük. A vajas krémbe belekeverjük a kakaóport, majd apránként a tejbegrízt, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Egy tálcára tesszük az egyik mézes lapot, megkenjük a krém negyedével, rátesszük az egyik piskótalapot, majd ismét krém, és a másik mézes lap. Ugyanígy kenjük meg a maradék lapokat is. Így két adag mézes süteményt kapunk.
A tetejéhez vízgőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjét, apránként adagolva a kristálycukorral. Lekenjük vele a mézes lap tetejét, majd kakaóporral megszórjuk. Tehetünk a sütink tetejére a hagyományos csokimázat is.
Tésztához: 1 csomag ( 4 lapos ) mézes lap, 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 4 dl tej, 4 evőkanál gríz, 25 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tojásfehérje, 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A vajat kikeverjük a porcukorral. A 3 tojásfehérjét kemény habbá felverjük apránként adagolva a kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport, majd előmelegített sütőben fóliával kibélelt tepsiben percek alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 akkora lapot vágunk belőle, amekkora a mézes lap. A grízt összekeverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, és állandó keverés mellett kihűtjük. A vajas krémbe belekeverjük a kakaóport, majd apránként a tejbegrízt, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Egy tálcára tesszük az egyik mézes lapot, megkenjük a krém negyedével, rátesszük az egyik piskótalapot, majd ismét krém, és a másik mézes lap. Ugyanígy kenjük meg a maradék lapokat is. Így két adag mézes süteményt kapunk.
A tetejéhez vízgőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjét, apránként adagolva a kristálycukorral. Lekenjük vele a mézes lap tetejét, majd kakaóporral megszórjuk. Tehetünk a sütink tetejére a hagyományos csokimázat is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése