Hozzávalók:
4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 dkg kakaópor, 2 csapott tk. sütőpor, 8 ml cseresznyepálinka, sütőaroma, 4 dl tejszín, 1 habfixáló, 1 üveg magozott meggybefőtt, fél citrom reszelt héja, 10 dkg tortacsoki.
Elkészítése:
A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 10 dkg cukrot, és 1 vaníliát. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2 dkg étkezési keményítővel, kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük 10-12 perc alatt kisütjük, majd megnedvesített konyharuhával együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótából levágunk egy fedőlapnak megfelelő méretű darabot, majd a maradékot belefektetjük a formába. Meglocsoljuk a sütőaroma felével. 1,5 dl tejszínt 1 vaníliával és habfixálóval kemény habbá verünk, a piskótába simítjuk, és hűtőbe tesszük. A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, a levét felforraljuk, majd a maradék étkezési keményítőt csomómentesen egy kevés meggylével elkeverjük. A maradék meggylevet a cukorral és a citromhéjjal felforraljuk, majd a citromhéjat leszűrjük, és belekeverjük a keményítővel elkevert meggylével. Összeforraljuk, majd belekeverjük a meggyet, és majdnem teljesen kihűtjük, ezután ráhalmozzuk a vaníliahabra. A fedőlapnak félretett piskótalapot meglocsoljuk a maradék sütőaromával, és a meggy tetejére fektetjük, kb. 3 órára hűtőbe tesszük. A fatörzset kiborítjuk a formából, a maradék tejszínt felverjük a vaníliával, bevonjuk fele a süteményt, majd csokiforgáccsal díszítjük.
1 megjegyzés:
isteni finom ez a süticsoda,minden húsvétkor megsütöm!
Megjegyzés küldése