Csokoládés diós mézes kocka

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Hozzávalók:
1 dl folyékony méz, 1,5 dl juharszirup, 12-13 dkg cukor, 1 vanília, csipetnyi só, 17-18 dkg vaj, 20 dkg puha aszalt sárgabarack, 5 dkg dió, 5 dkg mogyoró, 4 közepes tojás, 5 dl tejszín, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 40 dkg éttortacsoki, a díszítéshez mogyoró, dió.


Elkészítése:
Lábosban a folyékony mézet a juharsziruppal, a cukorral, csipetnyi sóval, vaníliával és 12-13 dkg vajjal állandóan kevergetve felforraljuk, majd körülbelül 2 percig főzzük. Keverőtálba öntjük és 15 percig hűlni hagyjuk.
Közben az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A diót és a mogyorót finomra ledaráljuk, utána a tojásokkal, 2 dl tejszínnel, a fűszerkeverékkel, az átszitált liszttel és a sütőporral együtt a mézes masszába dolgozzuk.
Beleforgatjuk a felaprított aszalt gyümölcsöt, ezt követően a tésztát a vajjal kikent, lisztezett 32x38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.
A lábosban a maradék tejszínt felforraljuk, a tűzhely szélére húzzuk, megolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt étcsokit. Belevegyítjük a maradék vajat, fényesre keverjük, majd rövid ideig hűlni hagyjuk.
A langyos mázat vastagon és hullámosan a mézes tészta tetejére simítjuk. Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, de dermedés előtt díszítjük dióval, mogyoróval és aszalt sárgabarackkal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel