Mogyorós habszeletek

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
24 dkg vaj, 24 dkg cukor, 36 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, 14 dkg darált mogyoró, 6 tojássárgája.
A habhoz: 6 tojásfehérje, 28 dkg darált mogyoró, 28 dkg kristálycukor, 2 vanília.

Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a darált mogyorót, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőlemezre kenjük. 175 fokon 20 percig sütjük, félig. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd lazán belekeverjük a darált mogyorót. A kapott habot a félig megsült tésztára kenjük, és az egészet előmelegített sütőben 150 fokon további 20 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel