Narancsos palacsinta

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 6 db tojás, 4 dl tej, 4 dl ásványvíz, kb. 1 dl olaj, 4 db narancs, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl narancslikőr.

Elkészítése:
4 egész tojást és 2 tojássárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel, egy csipet sóval, valamint ásványvízzel, olajjal. Kicsit pihentetjük. A tésztából forró olajozott palacsintasütőben palacsintákat sütünk. 10 dkg vajon karamellizáljuk a porcukrot. Felöntjük két narancs frissen facsart levével, valamint fél dl narancslikőrrel. Mikor a cukor újból felolvadt, a sziruphoz adjuk két narancs feldarabolt húsát, majd beletesszük a négybe hajtogatott palacsintákat, és pár percig forraljuk, majd tányérokra adagoljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel