Hozzávalók:
Sárga tésztához: 16 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 1 vanília, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor.
Kakaós tésztához: 16 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 1 vanília, 3 tojás, 10 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 késhegynyi sütőpor.
Egyéb: 30 dkg lekvár, csokoládémáz.
Elkészítése:
A sárga tésztához a vajat, porcukrot, vaníliát, és a reszelt citromhéjat keverd habosra, majd add hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, és a sütőport. A tojások fehérjét vert keményre, majd vigyázva forgasd a kikevert tojásos masszába. Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ugyanígy megsütjük a barna tésztát is. A két tésztalapot hosszában kettévágjuk, az első sárga lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a barna tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, erre tesszük a másik sárga tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, majd erre tesszük a második barna tésztát. Az így kapott sütemény tetejére fektess egy nagyobb húsvágódeszkát, majd erre valamilyen kb. fél kg-os nehezéket, hogy jól összenyomd a tésztát kb. 1 óráig. A nehezéket levéve éles késsel kb. 1,5 cm-es csíkokat vágunk, majd váltakozva összeragasszuk őket lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A rudat csokimázzal körbevonjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése