Hozzávalók:
1 üveg magozott meggy, 25 dkg liszt, 2,5 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg cukor, 3 dl meggyes joghurt, 1 csomag vanília, 0,8 dl olaj, 1 tojás, kevés rumaroma, 10 dkg porcukor, 3 - 4 evőkanál meggylé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésesnél 160 fokra, a muffinformát kibéleljük papírkapszlival. A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd beáztatjuk a rumaromába. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást felverjük a cukorral, vaníliával, majd hozzákeverjük a joghurtot, az olajat. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a felét belekanalazzuk a formákba. Beleteszünk két-két szem meggyet, majd teletöltjük a maradék tésztával. A sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A cukorral elkeverjük a meggylevet, ha túl híg a máz, tehetünk még bele cukrot. Ebbe mártjuk bele a muffinokat, majd a tetejére teszünk egy-egy meggyszemet.
1 üveg magozott meggy, 25 dkg liszt, 2,5 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg cukor, 3 dl meggyes joghurt, 1 csomag vanília, 0,8 dl olaj, 1 tojás, kevés rumaroma, 10 dkg porcukor, 3 - 4 evőkanál meggylé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésesnél 160 fokra, a muffinformát kibéleljük papírkapszlival. A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd beáztatjuk a rumaromába. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást felverjük a cukorral, vaníliával, majd hozzákeverjük a joghurtot, az olajat. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a felét belekanalazzuk a formákba. Beleteszünk két-két szem meggyet, majd teletöltjük a maradék tésztával. A sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A cukorral elkeverjük a meggylevet, ha túl híg a máz, tehetünk még bele cukrot. Ebbe mártjuk bele a muffinokat, majd a tetejére teszünk egy-egy meggyszemet.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése