Hozzávalók:
2 kis alma, 25 dkg liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 citrom, 2 csapott teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 dl olaj, 2 dl (lehetőleg citromos) író, 3 dkg mazsola, 40-60 db sütésálló nagyméretű minyonpapír, porcukor.
Elkészítése:
A meghámozott almák magházát kiemeljük és húsukat feldaraboljuk. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd belereszeljük a forró vízben alaposan megmosott citromhéját.
A tojást elkeverjük, majd a cukorral, az olajjal és az íróval összedolgozzuk, hozzáadjuk az almadarabokat és a mazsolát, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket.
A kettesével vagy hármasával egymásba rakott minyonpapírokat tepsibe ültetjük. Elosztjuk bennük a tésztát, előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.
A kész muffinokat porcukorral megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése