Hozzávalók:
17-18 dkg vaj, csipetnyi só, 1 vanília, 15 dkg barnacukor, 4 tojás, 5 ek. tej, 33 dkg liszt, 1 sütőpor, 7-8 dkg csokidarabkák, 20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 4 fél sárgabarackbefőtt, 1 dl tejszín, tortadara, egyéb díszek, 24 db minyonpapír.
Elkészítése:
A vajat a sóval, a barnacukorral és a vaníliával krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport a lisztbe vegyítjük, és a tejjel váltogatva a tojásos-cukros keverékhez adjuk. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat. Muffinsütő mélyedéseibe 2-2 minyonpapírt helyezünk. A tésztát evőkanállal a papírokba halmozzuk, majd elsimítjuk. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojásfehérjében csomómentesen elkeverjük a fél sárgabarackokról a levet papírtörlővel felitatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Néhány muffinra fehér mázat simítunk, közepükre barackot teszünk, majd száradni hagyjuk. A többire tejszínhabot nyomunk, majd tetszés szerint díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése