Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 3 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 narancs reszelt héja, 25 dkg vaj.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük apránként adagolva a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és a reszelt narancshéjat.
A pudingporba belekeverjük a sütőport, azután a tojásos masszához adjuk. Néhány perc alatt megsütjük, még forrón egy vizes konyharuhára borítjuk, utána feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Gőz fölött habosra keverjük a tojást 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a kakaóport és a narancshéjat, azután hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral és jól összedolgozzuk a kakaós tojásos masszával.
Óvatosan kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel úgy, hogy maradjon a tetejére is. Feltekerjük, utána kívülről megkenjük a maradék krémmel, végül a hűtőben hagyjuk jól megdermedni.
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 3 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 narancs reszelt héja, 25 dkg vaj.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük apránként adagolva a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és a reszelt narancshéjat.
A pudingporba belekeverjük a sütőport, azután a tojásos masszához adjuk. Néhány perc alatt megsütjük, még forrón egy vizes konyharuhára borítjuk, utána feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Gőz fölött habosra keverjük a tojást 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a kakaóport és a narancshéjat, azután hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral és jól összedolgozzuk a kakaós tojásos masszával.
Óvatosan kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel úgy, hogy maradjon a tetejére is. Feltekerjük, utána kívülről megkenjük a maradék krémmel, végül a hűtőben hagyjuk jól megdermedni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése