Almás nutellás bukta

2011. márc. 12. | 3 megjegyzés | Címkék: , ,
Almás nutellás bukta, kelt tésztás sütemény recept.
Almás nutellás bukta
Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 6 dl langyos víz, 5 dkg élesztő, 6 evőkanál olaj.
Töltelékhez: körülbelül 6 db alma, 1 teáskanál vaj, 1 teáskanál cukor, nutella.


Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, a cukrot, a meleg vízbe feloldjuk az élesztőt.
Csinálunk a lisztbe egy kis krátert, beleöntjük az élesztős vizet és az olajat, majd jól kidagasztjuk. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával és duplájára kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt körülbelül 180 fokra.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, előbb négy felé, utána vékony szeletekre vágjuk. Kevés vajon, cukron egy kicsit megfonnyasztjuk, azután hagyjuk kihűlni.
A nutellát mikróban egy kicsit megolvasztjuk, hogy könnyebben lehessen kenni. ( saját tapasztalat alapján, mert a kemény nutellát szinte képtelenség elkenni a puha tésztán )
Kinyújtjuk a tésztát körülbelül 35 x 85 cm -es lappá, majd széltében 3 felé, hosszában 8 felé vágjuk.
Megkenjük olvasztott nutellával, az egyik végébe teszünk egy kis almát utána feltekerjük, mint általában a buktát. Mindegyik bukta két oldalát megkenjük egy kevés olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és még egy kicsit hagyjuk kelni.
A tetejét egy kicsit megspricceljük vízzel ( én a vasaláshoz használatos spriccelővel csináltam ), megpergetjük egy kis kristálycukorral, majd szép pirosra megsütjük.
Végül miután kihűlt, még megszórhatjuk porcukorral is.

3 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Így vacsora után tökéletes lenne:-)Nagyon fincsi lehet.

Bianka írta...

Nagyon guszta

Angéla írta...

Igen, nagyon fincsi lett, másnap még egy fél adagot meg kellett sütnöm.

Megjegyzés küldése

Fel