Hozzávalók:
Tésztához: 13 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, 2 kávéskanál sütőpor, 0,5 dl narancslé ( frissen facsart vagy 100% - os ), 1 dl tejszín vagy tej.
Díszítéshez: 20 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojást a porcukorral addig keverjük, amíg habos nem lesz. A lisztet és a sütőport összekeverjük, utána a tojásos keverékhez adjuk. A narancslevet, a tejet vagy tejszínt, és a hideg, de még folyékony vajat vagy margarint beleöntjük.
Egy muffin sütő mélyedéseit vékonyan kivajazzuk. Az üregeket a tésztával maximum 2 / 3 -ig megtöltjük.
A sütőt középső rácsra tolva 15 - 20 percig sütjük. A tepsiben kissé hűlni hagyjuk, mielőtt a rácsra átcsúsztatjuk.
A csokoládét és az olajat lefedett edényben kis lángon, esetleg mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A muffinokat a folyékony csokoládéba mártjuk, de a csokoládét a sütemény tetejére ecsettel is rákenhetjük.
Végül hagyjuk, hogy megdermedjen.
Megjegyzés:
Az eredeti recept a Süssünk örömmel gyűjtőkártyából van.
Tésztához: 13 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, 2 kávéskanál sütőpor, 0,5 dl narancslé ( frissen facsart vagy 100% - os ), 1 dl tejszín vagy tej.
Díszítéshez: 20 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojást a porcukorral addig keverjük, amíg habos nem lesz. A lisztet és a sütőport összekeverjük, utána a tojásos keverékhez adjuk. A narancslevet, a tejet vagy tejszínt, és a hideg, de még folyékony vajat vagy margarint beleöntjük.
Egy muffin sütő mélyedéseit vékonyan kivajazzuk. Az üregeket a tésztával maximum 2 / 3 -ig megtöltjük.
A sütőt középső rácsra tolva 15 - 20 percig sütjük. A tepsiben kissé hűlni hagyjuk, mielőtt a rácsra átcsúsztatjuk.
A csokoládét és az olajat lefedett edényben kis lángon, esetleg mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A muffinokat a folyékony csokoládéba mártjuk, de a csokoládét a sütemény tetejére ecsettel is rákenhetjük.
Végül hagyjuk, hogy megdermedjen.
Megjegyzés:
Az eredeti recept a Süssünk örömmel gyűjtőkártyából van.
4 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik, el is viszem a receptet, de lenne egy kérdésem.
A narancslevet hogy értedÍ? narancsízű üditő, vagy friss narancs kifacsart leve ???
Másik kérdésem is lenne, most tej, vagy tejszín, amit használtál ? (esetleg egyik a másikkal helyettesíthető?)
Köszönöm.
Örülök hogy tetszik remélem ízleni is fog. Javítottam a recepten.
Én frissen facsart narancslevelt használtam, de lehet valamilyen 100%-os narancslé is, illetve kimaradt a szín a tejszínből, de lehet helyette tejet is beletenni.
Előszeretettel keresek narancsos süteményeket, de elég kevés ami megtetszik. Ez nagyon-nagyon jól néz ki! Elviszem a receptet, köszönöm :-)
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog.
Megjegyzés küldése