Hozzávalók:
20 dkg dió, 5 dkg pisztácia, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 1 vanília, 25 dkg cukor, 4 tojás, pici só, 20 dkg liszt, 1 evőkanál rum.
Elkészítése:
A diót és pisztáciát durvára felvágjuk és összekeverjük, a csokoládét apróra tördeljük, a sütőt pedig előmelegítjük.
Egy edénykét forró vízzel félig telt lábasba állítunk, felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot, a tojásokat valamint a sót, utána habosra kikeverjük. Kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a rumot és a dió - pisztácia körülbelül 3 / 4 részét.
Egy 25 x 35 cm -es tepsit kibélelünk alufóliával, belesimítjuk a masszát. A tetejét megszórjuk a maradék dió - pisztácia keverékével és 30 - 35 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára emeljük, lehúzzuk róla a fóliát, végül kockára vágva szeleteljük.
20 dkg dió, 5 dkg pisztácia, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 1 vanília, 25 dkg cukor, 4 tojás, pici só, 20 dkg liszt, 1 evőkanál rum.
Elkészítése:
A diót és pisztáciát durvára felvágjuk és összekeverjük, a csokoládét apróra tördeljük, a sütőt pedig előmelegítjük.
Egy edénykét forró vízzel félig telt lábasba állítunk, felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot, a tojásokat valamint a sót, utána habosra kikeverjük. Kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a rumot és a dió - pisztácia körülbelül 3 / 4 részét.
Egy 25 x 35 cm -es tepsit kibélelünk alufóliával, belesimítjuk a masszát. A tetejét megszórjuk a maradék dió - pisztácia keverékével és 30 - 35 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára emeljük, lehúzzuk róla a fóliát, végül kockára vágva szeleteljük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése