Bólyi túrós recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Bólyi túrós, reszelt citromhéjjal és mazsolával töltött sütemény.
Bólyi túrós
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 25 dkg rétesliszt, 17 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tej, 2 tojás.


Elkészítése:
5 dkg vajjal jól kikenünk egy közepes tepsit. A túrót jól áttörjük villával, belekeverjük a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a mazsolát. A lisztet összekeverjük a porcukorral, és a sütőporral. Ennek a felét a tepsibe szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, majd rászórjuk a maradék cukros lisztet. Rámorzsolunk 5 dkg vajat. A tejben jól elkeverjük a két egész tojást, a tetejére locsoljuk. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-45 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel