Hozzávalók:
9 tojás, 18 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 8 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál grízes liszt, 2,5 dl tej, 1 vanília cukor, 1 evőkanál rum vagy rumaroma, tortabevonó.
Elkészítése:
A tojássárgáját kikavarjuk a porcukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral.
Óvatosan a tojásos masszába keverjük felváltva a kakaós lisztet és a fehérje habot. Zsírozott, lisztezett tortaformába rakjuk, kisütjük.
A vajat habosra kavarjuk a porcukorral. A grízes lisztet összekeverjük a tejjel és a vaníliával, majd sűrű péppé főzzük, utána hideg vízbe állítva teljesen kihűtjük. A kihűlt pépbe apránként belekavarjuk a krémet.
A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk, megkenjük a lapokat a krémmel, végül gőz fölött felolvasztott tortabevonóval bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése