Hozzávalók:
Tésztához: 7 tojás, 7 evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál kakaó, 4 evőkanál liszt.
Krémhez: 2 vaníliapuding, 4,5 dl víz, 1 kanál cukor, 1 ráma, 20 dkg porcukor, 2 banán.
Elkészítése:
A 7 tojásfehérjét és a porcukorral kemény habbá felverjük, a porcukrot apránként kell hozzáadni. Utána belekeverjük a 7 tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a kakaót és a lisztet.
Nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük. Rögtön feltekerjük egy vizes konyharuhára, amit előzőleg beszórtunk egy kevés porcukorral. Ráteszünk egy nedves konyharuhát és így hagyjuk kihűlni.
A pudingport 1,5 dl vízzel és cukorral simára keverjük, utána hozzáadjuk a maradék vizet és sűrűre főzzük. A vajat kikavarjuk a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt péphez.
Kitekerjük a piskótát és rákenjük a krémet, 2 egyenesebb banánt a közepére helyezünk, utána feltekerjük és végül csokimázzal bevonjuk.
Recept letöltése
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése