Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 ráma, 1 sütőpor, 4 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, darált dió.
Krémhez: 1 ráma, 25 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1 vanília.
Elkészítése:
A lisztet, a kristálycukrot, a rámát, a sütőport, a tojássárgáját és a tejfölt tésztává gyúrjuk. Sütés előtt a tojásfehérjét felverjük a porcukorral, rákenjük a nyers lapokra, majd megszórjuk darált dióval és így sütjük ki 3 lapba.
A vajat kikavarjuk a porcukorral, utána a lisztből, a tejből, a tojásból és a vaníliából pépet főzünk, majd állandó keverés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel.
Ha a lapok kisültek és kihűltek, ezzel a krémmel kenjük meg őket.
Tetejére tehetünk csokimázat vagy leszórhatjuk porcukorral. Egy napig puhulni kell a süteménynek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése