Hozzávalók:
5 dl liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 dl kristálycukor, 2 tojás, 3 dl szilvalekvár, 1 teáskanál fahéj, fél teáskanál szegfűszeg, fél teáskanál szegfűbors, 1 dl víz, 2 dl mazsola, 1 dl darált dió, porcukor.
Elkészítése:
Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, majd a felvert tojással, a szilvalekvárral, a fűszerekkel és a vízzel, utána belekeverjük a mazsolát valamint a diót.
Ezt követően az alufóliával kibélelt pecsenyesütő tepsibe öntjük a masszát.
Végezetül 175 fokon, 25 - 30 percig sütjük, csak akkor szeleteljük miután már kihűlt, a tetejét porcukorral meghintjük.
5 dl liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 dl kristálycukor, 2 tojás, 3 dl szilvalekvár, 1 teáskanál fahéj, fél teáskanál szegfűszeg, fél teáskanál szegfűbors, 1 dl víz, 2 dl mazsola, 1 dl darált dió, porcukor.
Elkészítése:
Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, majd a felvert tojással, a szilvalekvárral, a fűszerekkel és a vízzel, utána belekeverjük a mazsolát valamint a diót.
Ezt követően az alufóliával kibélelt pecsenyesütő tepsibe öntjük a masszát.
Végezetül 175 fokon, 25 - 30 percig sütjük, csak akkor szeleteljük miután már kihűlt, a tetejét porcukorral meghintjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése