Krémes zserbó

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 45 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg cukor, 1 egész tojás, 2 evőkanál méz, 1 dl tej.
Töltelékhez: 8 dl tej, 8 púpozott evőkanál búzadara, 50 dkg porcukor, 50 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl rum vagy 1 rumaroma.
Mázhoz: 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 5 dkg vaj vagy margarin.


Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a zsírral, a tojással, a cukorral, a mézzel és a tejjel, majd jó gyúrható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk és három cipót formálunk.
Pihentetés után tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat, kizsírozott, kilisztezett tepsiben három lapot sütünk, amelyeket megkenünk a következő krémmel.
Hidegen összekeverjük a tejet a búzadarával, kis lángon sűrűre főzzük, majd kihűtjük és összekeverjük a porcukorral elkevert margarinnal, hozzátesszük a vaníliás cukrot, a rumot vagy a rumaromát és megkenjük vele a lapokat.
A mázhoz a cukrot 3 evőkanál vízzel összekeverjük és a kakaóval kis lángon, állandóan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és adagolva hozzákeverjük a vajat, végül a tetejére tesszük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel