Méteres sütemény

2009. ápr. 13. | 1 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl meleg víz, 25 dkg liszt, 3/4 sütőpor, 4 dl tej, 1 puncspudingpor, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, csokimáz, kb. 2 ek. kakaópor.


Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, majd a 4 tojás keményre felvert habját.
Beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport, majd kettéosztjuk a masszát és az egyikbe kakaóport teszünk. Mindkettőt őzgerincformába rakjuk és megsütjük.
Kikavarjuk a vajat a porcukorral, a tejjel felfőzzük a pudingport, majd a kihűlt pudingba belekeverjük a vajkrémet.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, utána váltakozva egymásmellé rakjuk a krémmel megkent kakaós és sárga szeleteket.
Ha kész, csokimázzal leöntjük.

1 megjegyzés:

Karcagi Réka írta...

Szia!isteni ez a süti!!!!!!!!!!!!!

Megjegyzés küldése

Fel