Mogyorós őzgerinc

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
4 tojás, 8,5 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 7 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 10 dkg darált mogyoró, 1 kk. sütőpor, 10 dkg tortacsoki, 2 szem mandula.


Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével, a vaníliával és a vajjal habosra keverjük a lisztben elvegyítjük a kakaót, a mogyorót és a sütőport.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, elkeverjük a tojássárgájával és a lisztes résszel.
Vajjal kikent és lisztezett őzgerincformába töltjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Tetejét tortacsokival bevonjuk és négybe vágott mandulával díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel