Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál szalakálé, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás, 1 dl tej.
Krémhez: 10 dkg liszt, fél liter tej, 2 csomag vanília, 30 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
Tetejére: reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleszórjuk a porcukrot, a szalakálét illetve a reszelt citromhéjat. A közepébe mélyedést teszünk, ide beleütjük a tojást és beleöntjük a tejet.
Összegyúrjuk, utána egy kicsit pihentetjük.
4 részre osztjuk, körülbelül 25 x 35 cm-es lapokká nyújtjuk, 180 fokra előmelegített sütőben laponként nagyjából 8 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A lisztet összekeverjük a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós, majd sűrű péppé főzzük. Beleszórjuk a vaníliát is, ezt követően hideg vízfürdőben teljesen kihűtjük.
Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána a lisztes pépet apránként adagolva belekeverjük.
4 felé osztjuk a krémet is, megkenjük vele a lapokat, így a legfelső lapra is jut krém.
A tetejére csokireszeléket szórunk, és másnap szeleteljük.
Tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál szalakálé, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás, 1 dl tej.
Krémhez: 10 dkg liszt, fél liter tej, 2 csomag vanília, 30 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
Tetejére: reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleszórjuk a porcukrot, a szalakálét illetve a reszelt citromhéjat. A közepébe mélyedést teszünk, ide beleütjük a tojást és beleöntjük a tejet.
Összegyúrjuk, utána egy kicsit pihentetjük.
4 részre osztjuk, körülbelül 25 x 35 cm-es lapokká nyújtjuk, 180 fokra előmelegített sütőben laponként nagyjából 8 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A lisztet összekeverjük a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós, majd sűrű péppé főzzük. Beleszórjuk a vaníliát is, ezt követően hideg vízfürdőben teljesen kihűtjük.
Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána a lisztes pépet apránként adagolva belekeverjük.
4 felé osztjuk a krémet is, megkenjük vele a lapokat, így a legfelső lapra is jut krém.
A tetejére csokireszeléket szórunk, és másnap szeleteljük.
1 megjegyzés:
szalakálé=szalalkáli
Azért egy ilyen blogon helyes kellene írni! Ráadásul a zacskón is szalalkáli van írva.
Megjegyzés küldése