Zabpelyhes keksz recept ( Betti - féle )

2009. ápr. 26. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Zabpelyhes keksz recept, tejtermék mentes sütemény, dejóval töltve és színes cukorral díszítve.
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
Masszához: 1 tojás, 10 dkg cukor, 12 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, mandulaaroma és rumaroma, 5 dkg háztartási keksz, 10 dkg zabpehely, 10 dkg dejó, 6 dkg fehér csokoládé.
Díszítéshez: 2 evőkanál víz, színes cukor, 3 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé.


Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott vajat belecsurgatjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, mandulaaromával és rumaromával ízlés szerint ízesítjük.
Végül a zabpelyhet, a dejót és az apróra vágott fehér csokoládét is beledolgozzuk.
A kész masszából kézzel kisebb golyókat formálunk, tetejüket nedves tenyérrel ellapítjuk és vajjal kikent tepsibe rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon ( légkeveréses sütőben 165 fokon ) 12 - 15 perc alatt aranybarnára sütjük.



Díszítése:
A vizet és a margarint lábasban kis lángon kevergetve felolvasztjuk.
A csokoládé felét beleszórva felolvasztjuk, utána a tűzről levéve a maradék csokoládét is belekeverjük ( így nem fog kemény masszává összeállni ).
A kihűlt kekszek tetejét bevonjuk vele, majd mielőtt a csokoládé megdermedne, megszórjuk színes cukorral is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel