Tiramisu szelet

2009. okt. 9. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Tiramisu szelet, vanília és csokoládé pudingos piskótával, feketekávés, rumaromás, fekete szedres töltelékkel.
Tiramisu szelet
Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 sütőpor, 2 vaníliás és 2 csokis pudingpor.
Krémhez: 1 liter tej, 2 nagy tejföl, 2 csomag vaníliás pudingpor, 8 evőkanál kristálycukor, 6 adag erős feketekávé, babapiskóta, ízlés szerint kakaópor, rumaroma, fekete szeder.


Elkészítése:
3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a 2 csomag pudingport és egy kávéskanál sütőport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük.
Ugyanígy készítjük el a másik pudingporral is. Elkészítjük a vanília pudingot, kihűtve belekeverjük a tejfölt.
Egy mélyebb tepsibe tesszük a kakaós piskótát, megkenjük a krém kb. felével, majd egy sor babapiskótát rárakunk, utána ismét a krémet, úgy, hogy egy keveset félre teszünk a tetejére is.
A krémet kirakjuk fekete szederrel, majd rátesszük a sárga piskótalapot. Egy kicsit megnyomkodjuk, hogy a szeder belesüllyedjen a krémbe. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, majd megszórjuk kakaóporral.
Ha elkészült, akkor a hűtőbe 3-4 órára félretesszük pihenni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel