Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg Ráma sütőmargarin, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg baracklekvár, 15 dkg finom liszt, 1 kiskanál sütőpor.
Tetejére: 3 evőkanál baracklekvár.
Csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg Ráma sütőmargarin, 5 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál főzőtejszín.
Elkészítése:
A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A tojásokat a cukorral, egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit illetve a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük.
Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, utána előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon körülbelül 22 percig sütjük.
A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal fölolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel fölolvasztjuk és a muffinok tetejére csorgatjuk.
Én csokidísszel díszítettem húsvétra.
Forrás: Rama Receptnaptár 2010
Tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg Ráma sütőmargarin, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg baracklekvár, 15 dkg finom liszt, 1 kiskanál sütőpor.
Tetejére: 3 evőkanál baracklekvár.
Csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg Ráma sütőmargarin, 5 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál főzőtejszín.
Elkészítése:
A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A tojásokat a cukorral, egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit illetve a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük.
Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, utána előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon körülbelül 22 percig sütjük.
A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal fölolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel fölolvasztjuk és a muffinok tetejére csorgatjuk.
Én csokidísszel díszítettem húsvétra.
Forrás: Rama Receptnaptár 2010
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése