Fahéjas almafagylalt recept

2010. aug. 28. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Fahéjas almafagylalt recept, csokoládé reszelékkel meghintve.
Fahéjas almafagylalt
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 1 dl cukrozatlan sűrített tej, 1 db alma, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 teáskanál vanília kivonat ( el is hagyható, vagy cseréljük vaníliás cukorra )


Elkészítése:
A tejszínt a cukorral habbá vertem. Nem teljesen kemény habbá, de már legyen tartása.
Az almát megpucoltam, lereszeltem, és a sűrített tejjel leturmixoltam. Ment bele a fahéj, majd ezt a masszát összekevertem a felvert tejszínnel, és a már kavargató fagylaltgépbe öntöttem.
A gép körülbelül 15 perc alatt készre kavarta. Remek darab lett!



Megjegyzés:
Én cukrozott sűrített tejet használtam, mert nem kaptam a másikat, így kihagytam belőle a porcukrot.
Mivel nekem még nincs fagyigépem, én a mélyhűtőbe tettem, megvártam míg egy kicsit megfagy, majd megkevertem, és így tovább, addig, amíg jól megfagyott.
Nagyon szeretjük a fagyit, így kapásból dupla adaggal kezdtem.

Forrás: Szépségtár - Fahéjas almafagylalt

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Örülök, hogy ízlett!:)))

Megjegyzés küldése

Fel