Hozzávalók:
Öntethez: 2 csomag főzés nélküli vanília puding, 3 dl habtejszín, 7 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor.
Tésztához: 8 db száraz kifli, 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt, 25 dkg dió.
Elkészítése:
A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk.
A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben.
Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval.
Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük.
Langyosan tálaljuk, tejszínhabbal és barack gerezdekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Ez sütemény a Mákos guba recept ( Anita-féle ) tovább fejlesztett változata.
Mivel a lányom allergiás a dióra, ezért én helyette dejót használtam.
Öntethez: 2 csomag főzés nélküli vanília puding, 3 dl habtejszín, 7 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor.
Tésztához: 8 db száraz kifli, 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt, 25 dkg dió.
Elkészítése:
A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk.
A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben.
Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval.
Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük.
Langyosan tálaljuk, tejszínhabbal és barack gerezdekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Ez sütemény a Mákos guba recept ( Anita-féle ) tovább fejlesztett változata.
Mivel a lányom allergiás a dióra, ezért én helyette dejót használtam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése