Hozzávalók:
Kakaós piskótához: 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag kakaós pudingpor.
Sárga piskótához: 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Zöld piskótához: 3 tojás, mandula aroma, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag tejszínízű pudingpor, néhány csepp zöld ételfesték.
Krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, fél liter tej, mandula aroma, zöld ételfesték.
Tetejére: csokoládémáz, dekorfólia.
Elkészítése:
A piskótákat egyforma módon megsütjük. A tojásfehérjét apránként adagolva a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport, utána sütőpapírral bélelt körülbelül 30 x 35 cm -es tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben néhány perc alatt ( tűpróbával ellenőrizzük ) megsütjük.
A krémhez a puha vajat a porcukorral alaposan habosra keverjük. A lisztet csomómentesre keverjük tejjel, majd sűrűre főzzük, vízfürdőben kihűtjük. Összekeverjük a vajkrémmel, ezt követően kétfelé osztjuk.
Az egyik felét vaníliával ízesítjük, a másik felébe ízlés szerinti mennyiségű mandula aromát és zöld ételfestéket teszünk.
Először a sárga piskótát tesszük egy tálcára, rákenjük a zöld mandulás krémet, erre kerül a barna piskóta, erre a fehér krém, végül a zöld piskóta.
A tetejét csokimázzal kenjük le, és mielőtt még megdermedne a csokoládé, rátesszük a dekorfóliát. Dermedés után lehúzzuk a fóliát, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
A dekorfóliát Nyíregyházán, a Bethlen G. utcán vettem, sajnos nincs állandó nyitva tartás, így telefonon beszéltem meg az időpontot a találkozóra.
Nagyon sok minden található ebben a boltban, amit díszítéshez fel lehet használni.
Kakaós piskótához: 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag kakaós pudingpor.
Sárga piskótához: 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Zöld piskótához: 3 tojás, mandula aroma, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag tejszínízű pudingpor, néhány csepp zöld ételfesték.
Krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, fél liter tej, mandula aroma, zöld ételfesték.
Tetejére: csokoládémáz, dekorfólia.
Elkészítése:
A piskótákat egyforma módon megsütjük. A tojásfehérjét apránként adagolva a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport, utána sütőpapírral bélelt körülbelül 30 x 35 cm -es tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben néhány perc alatt ( tűpróbával ellenőrizzük ) megsütjük.
A krémhez a puha vajat a porcukorral alaposan habosra keverjük. A lisztet csomómentesre keverjük tejjel, majd sűrűre főzzük, vízfürdőben kihűtjük. Összekeverjük a vajkrémmel, ezt követően kétfelé osztjuk.
Az egyik felét vaníliával ízesítjük, a másik felébe ízlés szerinti mennyiségű mandula aromát és zöld ételfestéket teszünk.
Először a sárga piskótát tesszük egy tálcára, rákenjük a zöld mandulás krémet, erre kerül a barna piskóta, erre a fehér krém, végül a zöld piskóta.
A tetejét csokimázzal kenjük le, és mielőtt még megdermedne a csokoládé, rátesszük a dekorfóliát. Dermedés után lehúzzuk a fóliát, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
A dekorfóliát Nyíregyházán, a Bethlen G. utcán vettem, sajnos nincs állandó nyitva tartás, így telefonon beszéltem meg az időpontot a találkozóra.
Nagyon sok minden található ebben a boltban, amit díszítéshez fel lehet használni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése