Ferrero Rocher házilag

2010. nov. 27. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Ferrero Rocher házilag recept, sütés nélküli sütemény mogyoróval és csokoládéval.
Ferrero Rocher házilag
Hozzávalók:
20 dkg Milka Noisette csokoládé, 2 evőkanál Nutella, 3 evőkanál tejszín, 10 dkg héj nélküli egész mogyoró, 10 dkg héj nélküli mogyoró durvára darálva, 2 evőkanál porcukor.


Elkészítése:
A csokoládét a tejszínnel és a Nutellával egybeolvasztjuk, ezután az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben néhány óra alatt kihűtjük, ezalatt előkészítjük a mogyorót.
Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. A serpenyőt kis lángon melegítjük, beleszórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata.
A mogyorószemeket véletlenül se égessük meg!
A megpirított mogyorószemeket félretesszük.
Ezt követően a serpenyőbe beleszórjuk a durvára darált mogyorót és a porcukrot. Ezt is összepirítjuk kicsit, ugyanúgy, mint az egész mogyorókat, állandóan kevergetve.
A darált mogyorónál még óvatosabbnak kell lenni, nehogy odaégjen!
A megpörkölt darált mogyorót is félretesszük kihűlni.
A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe egy - egy szem egész mogyorót teszünk.
A golyókat a pirított darált mogyoróban meghempergetjük és hideg helyre tesszük megdermedni.



Megjegyzés:
Én 30 dkg csokoládéból készítettem, mert ennyi volt egy tábla csokoládé. Arányosan változtattam hozzá a hozzávalókat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel