Néger kocka recept

2011. febr. 12. | 7 megjegyzés | Címkék: , ,
Néger kocka recept, tejtermék mentes, kevert tésztás sütemény, tojásfehérjehabbal és csokoládémázzal.
Néger kocka
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg porcukor, 4 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 3,5 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor.
Habhoz: 20 dkg porcukor, 4 db tojásfehérje.
Mázhoz: 3 evőkanál víz, 10 dkg Rama sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor.


Elkészítése:
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a maradék átszitált tészta alapanyaggal összekeverjük.
A tésztát egy margarinnal kikent, belisztezett, 25 x 35 cm-es tepsibe kisimítjuk. Előmelegített sütőben 210 fokon 15 - 20 percig sütjük.
Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük, és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk a csokoládémázzal.
A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a margarint, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük, végül kihűlve tálaljuk.



Megjegyzés:
Szeleteléskor a kést forró vízbe mártjuk, valamint én a tetejét fehér csokoládéval díszítettem.


Forrás: Rama Süteményeskönyv

7 megjegyzés:

Viki írta...

Micsoda finomság ? Azt hittem, hogy a receptje bonyolultabb. Nagyon szép lett.

Gizi írta...

Nagyon finom, de szerettem amikor a nagymama hétvégére megsütötte. (bevallom én még soha nem sütöttem)

Angéla írta...

Tényleg annyira finom volt, hogy még egy adagot készítettem mert mind elfogyott.

Bianka írta...

Istenien néz ki

Mónika írta...

Nekem is több helyről meg van a Néger kocka receptje, de még soha nem csináltam. Ebből egy kockát szívesen elfogadnék :)

Anikó írta...

Nagyon guszta én sem csináltam még, de megenném:))

Életünk és ételeink írta...

Rákattintottam a Picasa albumodra, ezt a rengeteg gyönyörű tortát!!! Gratulálok!

Megjegyzés küldése

Fel