Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg porcukor, 4 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 3,5 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor.
Habhoz: 20 dkg porcukor, 4 db tojásfehérje.
Mázhoz: 3 evőkanál víz, 10 dkg Rama sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a maradék átszitált tészta alapanyaggal összekeverjük.
A tésztát egy margarinnal kikent, belisztezett, 25 x 35 cm-es tepsibe kisimítjuk. Előmelegített sütőben 210 fokon 15 - 20 percig sütjük.
Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük, és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk a csokoládémázzal.
A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a margarint, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük, végül kihűlve tálaljuk.
Megjegyzés:
Szeleteléskor a kést forró vízbe mártjuk, valamint én a tetejét fehér csokoládéval díszítettem.
Forrás: Rama Süteményeskönyv
Tésztához: 20 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg porcukor, 4 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 3,5 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor.
Habhoz: 20 dkg porcukor, 4 db tojásfehérje.
Mázhoz: 3 evőkanál víz, 10 dkg Rama sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a maradék átszitált tészta alapanyaggal összekeverjük.
A tésztát egy margarinnal kikent, belisztezett, 25 x 35 cm-es tepsibe kisimítjuk. Előmelegített sütőben 210 fokon 15 - 20 percig sütjük.
Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük, és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk a csokoládémázzal.
A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a margarint, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük, végül kihűlve tálaljuk.
Megjegyzés:
Szeleteléskor a kést forró vízbe mártjuk, valamint én a tetejét fehér csokoládéval díszítettem.
Forrás: Rama Süteményeskönyv
7 megjegyzés:
Micsoda finomság ? Azt hittem, hogy a receptje bonyolultabb. Nagyon szép lett.
Nagyon finom, de szerettem amikor a nagymama hétvégére megsütötte. (bevallom én még soha nem sütöttem)
Tényleg annyira finom volt, hogy még egy adagot készítettem mert mind elfogyott.
Istenien néz ki
Nekem is több helyről meg van a Néger kocka receptje, de még soha nem csináltam. Ebből egy kockát szívesen elfogadnék :)
Nagyon guszta én sem csináltam még, de megenném:))
Rákattintottam a Picasa albumodra, ezt a rengeteg gyönyörű tortát!!! Gratulálok!
Megjegyzés küldése